Hei,
kauneimmat talvijuhlat ovat ohi ja nyt on aika miettiä sisustuksen uudistamista, onhan kevät edessä!

Tänään jutellaan rustiikki tyylistä sisustuksessa ja tämän tyylin elementeistä, miten voidaan lisätä rustiikki tyyliin ripauksia kotiin.
40020419_04.jpg

Asuintilojen sisustus ja suunnittelu maalaismaisessa tyylissä on aivan ansaitusti yksi johtavista paikoista suosituin modernin sisustuksen luokituksessa.

Miksi rustiikki tyyli on nyt suosittu ja mitkä ovat moderni rustiikki tyyliä ominaisuuksia?
Rustiikki on ainutlaatuinen sisustustyyli, joka luo pehmeän kodikkaan luonnollisen tunnelman kotiin. Kaikki haluavat rentoutua kaupunkien hälinästä tullessaan kotiin ja maalaismainen sisustus edistää tätä.
40043425_03.jpg
Rustiikki tyylissä ei välttämättä käytetään vanhoja elementtejä. Tärkein rustiikin tyylin ominaisuus on se, että huonekalujen valmistettaessa käytetään luonnonmateriaaleja, niiden raakamuodossa tai usein kierrätyspuuta, koska luonnollinen puu on tämän tyylin perusta. Muodot ovat yksinkertaiset ja jäljittelevät vanhan ajan tyyliä, mikä tuo vintage ilmeen ja nostalgisen ripauksen sisustukseen. Sen ansiosta myös kokonaistuote on yksinkertainen ja materiaalit ympäristöystävällisiä. Usein on käytössä karkeaa käsittelyä, jossa on luonnollisia halkeamia ja jopa solmuja. Värimaailma on luonnollinen - rento ja pehmeä, kuten antiikin valkoinen, harmaa, beige, ruskea, joka tuo mukavuutta ja rauhaa kotiin.
40039700_04.jpg

On olemassa mielipide siitä että maalaismainen tyyli sopii paremmin maalaistaloon, mutta voidaan lisätä myös moderniin asuntoon rustiikki tyyliä yksityiskohtin, voit laittaa esimerkiksi puiset hyllyt metallirungolla tai puulipasto, vanhan puiset jakkarat ja kukkapöydät.
Vanhat puulaatikot hyllynä tai koristeenä lisävät rustiikityylin viehättävyyttä.
puinen-sailytyslaatikko.jpg

Esimerkiksi upeat puiset laatikot vanhasta tiilimuotista ovat täydellinen korvaaja seinähyllyille. 

Sisustuksessa käytetään aktiivisesti oksia ja ajopuuta. Voit tehdä kattokruunun vanhasta tikasta koristelemalla sen oksilla ja valoilla.
Siis, taitavasti yhdistämällä eri tyylejä saat tyylikkään ainutlaatuisen sisustuksen kotiisi.
clay-banks-wDFwfdH6aEA-unsplash.jpg
 
Jos olet kiinnostunut maalaistyylistä ja haluat lisätä sisustukseesi rustiikkisia elementtejä tai luoda kotisi kokonaan maalaismaiseen tyyliin, tervetuloa Lapinpöllön pajaan!