Moikka,
tänään jutellaan keittiön pääasusteesta - keittiöpyyhkeistä ja niiden valinnasta, sillä keittiöpyyhe on ehkä keittiön tarpeellisin asia.

image-04-02-24-03-54-1.jpg

Tiedetään, että kauniilla tekstiilillä voidaan helposti vaihtaa keittiön ilmeen vuoden ajan mukaan. 

Keittiöpyyhe ei paitsi kaunis, vaan myös käytännöllinen keittiön asuste: sen materiaali imee hyvin kosteutta, kuivuu nopeasti ja säilyttää ulkonäkönsä pesun jälkeen.

23932_W540.jpg

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota keittiöpyyhkeitä ostettaessa?

  • Ensinnäkin kankaalle, koska materiaalin koostumus on tärkein asia.
  • Seuraavaksi koko: pyyhe ei saa olla liian suuri eikä liian pieni.
  • Ja tietysti suunnittelusta: sen pitäisi sopia keittiösi sisustukseen.

Mikä materiaali on paras keittiöön?

Puuvilla on suosituin materiaali. Se on käytännöllinen tiukasti kudottujen kuitujensa ansiosta, imee hyvin kosteutta eikä jätä jälkiä tai nukkaa. Ihanteellinen astioiden ja käsien pyyhkimiseen ja on erittäin lämmönkestävä.

Ja lisäksi puuvilla tuotteilla on valtava valikoima värejä, ja laadukkaan tuotteen kuidut eivät käytännössä haalistu.

keittiopyyhe-1.jpg

Puuvilla on myös hypoallergeenista materiaalia ja on turvallinen ruoan kontaktissa.

astiapyyhe.jpg

Puuvillapyyhkeitä voi siis käyttää lautasliinoina, korien vuorauksina ja tuoreiden leivonnaisten päällystämiseen, varsinkin jos valitset kuviot herkullisilla ranskalaisilla leivoksilla:)

kankainen-lautasliina.jpg

Ja kevätkautta odotettaessa kukka- ja kasvi kuvioidut pyyhkeet piristävät keittiön sisustusta, olipa kyse sitten Provencen yrteistä tai puutarhan kukista, tällaiset pyyhkeet lisäävät keittiöön ehdottomasti kevään raikkautta ja upeaa tunnelmaa.

keittiopyyhkeet-1.jpg

Lisäksi keittiöpyyhe on aina ajankohtainen käytännöllinen lahja, esimerkiksi luonnonystäville voidaan antaa keittiöpyyhe linnuilla mutta viinin ystäville viinietiketillä kuviotu keittiöpyyhe.

No, Ib Laursenin uusi keittiöpyyhkeiden mallisto ei varmasti jätä ketään välinpitämättömäksi. Romanttiset pyyhkeet, jotka on koristeltu söpöillä pienillä kukilla, ovat ihanteellinen keittiön sisustusvaihtoehto mökille tai rustiikki tyyliseen keittiön sisustustyyliin!

23654_W540.jpg

Tutustu keittiöpyyhkeiden ja muiden tekstiilien mallistoon Lapinpöllön pajan verkkokaupassa!